STRONA W PRZYGOTOWANIU

Kucharz | The cook

Dialog 1

– Ej co tak zamulasz? Jesteś przytomny dzisiaj? Zapomniałeś o stoliku numer 3, klient już od dawna czeka na ciebie wkurwiony. Jeszcze chwile będziesz się tu drapał po dupie to obiecuję ci, że wrócisz do domu z kwitkiem.
– Oj, przepraszam najmocniej już go obsługuję.
– Dawaj, to się pali!

Dialog 2

– Dzień dobry.
– Dzień dobry, co podać?
– Chętnie zjadłbym coś bezglutenowego.
[Klient wskazuje panierowany kotlet drobiowy na menu i pyta]
– Czy ta panierka jest bez glutenu?
– Zapytam się kuchnię o przygotowanie wersji bez glutenu.
– Dziękuję.

mija chwila…

– Tak możemy zaproponować kurczaka po koreańsku, wtedy panierka jest na mące ryżowej
– W takim razie zjadłbym kurczaka.
– Wspaniale.
– Coś do picia dla pana?
– Tak, dla mnie będzie sok jabłkowy.
– Całą karafkę?
– Tak całą karafkę, dziękuję
– Zaraz podam sztućce.

Czy mógłbym prosić dodatkowy kubek?
Przepraszam gdzie jest toaleta?
Czy moglibyśmy dostawić ten stolik? Będzie nas więcej.
Przepraszam, ale dziś tylko z rezerwacjami.
Płatność będzie kartą czy gotówką?
Chciałbym zjeść coś polskiego.

Czy mogę prosić dodatkowy kubek/talerzyk dla dziecka?
Przepraszam gdzie jest toaleta?
Odcedzisz ziemniaki?
Dodaj szczyptę soli.
Mieszaj bo zaczyna przywierać.
Nigdy nie wlewaj oleju do wody.